Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Мартин Германов получава наградата на Граждански клуб ЛИПАГраждански клуб ЛИПА награди Мартин Германов за успехите му в математикатаЗа трета поредна година Граждански клуб ЛИПА връчи своята годишна награда на даровито дете. Тази година тя беше заслужена от талантливия ученик от шести клас Мартин Германов за постигнатите от него високи резултати в областта на математиката. Мартин учи в Природо-математическа гимназия Гео Милев в Стара Загора и многократно е доказал своите знания и съобразителност в областта на математиката.

Само през 2013 година Мартин Германов има 11 отличия от различни конкурси и състезания по математика и в повечето е бил на първо място.

Нашата цел е да мотивираме талантливите ученици, за да постигат още много успехи и да са полезни в бъдеще и на българската икономика, каза при връчването на наградата председателят на Граждански клуб ЛИПА Олег Стоилов.

Като ученик от 5-и клас Мартин Германов печели трето място в националния кръг от състезанието Европейско кенгуру. Преди това е първенец на областния кръг в Стара Загора на същото състезание. През тази година малкият математик има също и първо място от Зимните математически състезания в града. Победител е в областния кръг на математическото състезание Бухалче в Стара Загора, а също и в състезанието Великденски елипсоид. Мартин Германов има участия през годината и в няколко национални състезания, организирани от списание Математика и други, чиито финални кръгове се провеждат в Пловдив. Представянето му в тях също е отлично, като резултатите на момчето са сред трите най-добри. Вече като шестокласник Мартин стана и първенец (отборно) на областен кръг от математическото състезание Д-р Светлозар Дойчев.

При връчването на грамотата на клуб ЛИПА, придружена с парична награда, Олег Стоилов благодари на родителите на младия математик, които имат голяма заслуга за неговите успехи и поощряват таланта му.

Освен родителите на Мартин на срещата присъства и Евтим Кънчев, председател на секция Иван Салабашев на Съюза на математиците в България. Г-н Кънчев е един от учителите, които подготвят Мартин е се гордеят с успехите на талантливия си ученик. Майката и бащата на Мартин също изразиха своята ангажираност към дарбата на детето си и благодариха за подкрепата, която им указват членовете на Граждански клуб ЛИПА.

По време на редовната седмична среща на членовете на клуба бяха обобщени събитията от предходните дни, сред които бяха партньорставата при провеждането на благотворителната вечер под надслов Коледната трапеза на обединена Европа и наградите за благотворство Добрият самарянин. Беше дадена информация и за друг важен проект на Граждански клуб ЛИПА - опазването на 7-вековното дърво Стария чинар и социализацията на порстранстовото около него.

Мартин Германов с родителите си и учителя по математика Евтим Кънчев

Мартин Германов с родителите си и учителя по математика Евтим Кънчев

Мартин Германов с учителя по математика Евтим Кънчев

 

Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Либералните ценности са в основата на нашите виждания за демократичното развитие на обществото и бизнеса.

Икономическото развитие на региона и традиционно силните сектори са източник на социален просперитет и високо качество на живот.

Прогресивното начало и идеята за напредък са спомогнали Стара Загора да се запази и развие през хилядолетията. Те са факторите, които и сега са ключови за привличане на младите хора да останат и работят тук.

Активното гражданско общество е гаранция за по-ефективно местно самоуправление.

Пишете ни!

Имейл:
Тема:
Съобщение:
Колко букви има думата  ЛИПА  (въпрос за спам защита)?