Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Алеята на липите с 20 дръвчета и обща дължина над 100 м беше оформена в най-новия парк на Стара Загора, който се изгражда на мястото на бившите Артилерийски казарми. Идеята, осигуряването на контейнерните фиданки, внос Холандия и засаждането им е дело на членове и приятели на Граждански клуб ЛИПА. Този растителен вид е широко разпространен в града ни и е причина да бъде наречен града на липите. Със засаждането на алеята на липите, едноименното сдружение подкрепя и продължава тази традиция.

В събитието участваха и старозагорски деца, които засадиха своето първо дръвче в живота. Клуб ЛИПА ще продължи да се грижи за алеята и дръвчетата.

Тази идея може да бъде последвана и от други старозагорски организации, което ще помогне новия парк да се развива по-бързо и старозагорци да се чувстват по-ангажирани с неговото опазване.  

От Граждански клуб ЛИПА осигуриха фиданка, която ще бъде подарена на организаторите на Международния филмов фестивал Златната липа. В Алеята на славата на филмовия фестивал вече растат дръвчета, посадени от носителите на Голямата награда на фестивала, който тази година ще бъде открит на 30 май в сградата на Старозагорската опера.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Либералните ценности са в основата на нашите виждания за демократичното развитие на обществото и бизнеса.

Икономическото развитие на региона и традиционно силните сектори са източник на социален просперитет и високо качество на живот.

Прогресивното начало и идеята за напредък са спомогнали Стара Загора да се запази и развие през хилядолетията. Те са факторите, които и сега са ключови за привличане на младите хора да останат и работят тук.

Активното гражданско общество е гаранция за по-ефективно местно самоуправление.

Пишете ни!

Имейл:
Тема:
Съобщение:
Колко букви има думата  ЛИПА  (въпрос за спам защита)?