Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Граждански клуб ЛИПА и СНЦ Зелени Балкани - Стара Загора откриха официално волиера за едри грабливи птици на територията на Зоопарк Стара Загора. Волиерата е построена от Граждански клуб ЛИПА с подкрепата на Община Стара Загора и съдействието на много фирми, организации и граждани.

Във волиерата бе настанена двойка белоглави лешояди, която досега е обитавала район в парк Централен Балкан. Птиците са излюпени в Испания и са част от птиците,които се внасят у нас по международния проект „Нов живот за лешоядите“.

Изградената специално за тях волиера в зоопарка, отговаря на всички съвременни изисквания. Средствата за нея са събрани от гражданския клуб „ЛИПА“, участва и община Стара Загора.

 

Старозагорският зоопарк е вторият след Софийския, в който има белоглави лешояди. Белоглавият лешояд е изчезнал от нашите географски ширини в средата на ХХ-ти век основно заради борбата с вредния дивеч и поставянето на обработени с отрова примамки. В момента у нас на свобода живеят 24 двойки, десет от двойките са във Врачанския Балкан, останалите са в района на Източна Стара планина. През 2015 г. е излюпено и първото малко, отгледано от родители освободени в рамките на поректа във Врачанския Балкан. То е и първото новородено в България от 60 години насам.

Предстои у нас да бъдат внесени и  70 черни лешояди от Испания.

Zoopark Zeleni Leshoiadi.avi.Still001

 

Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Либералните ценности са в основата на нашите виждания за демократичното развитие на обществото и бизнеса.

Икономическото развитие на региона и традиционно силните сектори са източник на социален просперитет и високо качество на живот.

Прогресивното начало и идеята за напредък са спомогнали Стара Загора да се запази и развие през хилядолетията. Те са факторите, които и сега са ключови за привличане на младите хора да останат и работят тук.

Активното гражданско общество е гаранция за по-ефективно местно самоуправление.

Пишете ни!

Имейл:
Тема:
Съобщение:
Колко букви има думата  ЛИПА  (въпрос за спам защита)?