Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Петото издание на детските игри „Старозагорски олимпийски надежди“ събра стотици малки и големи спортисти в новия парк в Стара Загора. Организатор на проявата е Граждански клуб ЛИПА, в партньорство с община Стара Загора. Игрите се провеждат в памет на м.с. Димитър Чифудов, първия старозагорски олимпиец, участник в игрите в Мелбърн 1956 г. В Организационния комитет, под председателството на змс Александър Томов,  участват олимпийски, световни и европейски шампиони и медалисти от различни видове спорт, допринесли за спортната слава на България и Стара Загора. Специален гост т. г. е волейболната легенда Любо Ганев. Събитието е посветено и на 17 май - Международния ден на предизвикателството и Националния ден на спортиста.


1детски игри 1

„Добре дошли в този прекрасен парк, открит едва преди година, а вече превърнат в едно притегателно място за спорт, отдих и развлечения. Истинско щастие за мен е да видя толкова много деца и да дам начало на петите детски игри „Старозагорски олимпийски надежди!“, каза  Красимира Чахова, зам.-кмет на община Стара Загора, член на Граждански клуб ЛИПА.

1детски игри 2

„Спортът и дисциплината допринасят за постигането на резултати и в учението. Важно е да отглеждаме здрави младежи, които пълноценно да запълват своето свободно време. Колкото повече излизат сред природата и спортуват децата ни, толкова по-благоприятни ще са и техните лични резултати. Благодаря на всички, които днес допринесоха за реализирането на това толкова многочислено събитие“, коментира и зам.-кметът Иванка Сотирова.

1детски игри 3

В празника се включиха с демонстрации старозагорските клубове по бадминтон, волейбол, джудо, художествена и спортна гимнастика, тенис на корт, стрелба с лък, фехтовка и други спортове. Местни вокални групи и танцови състави се погрижиха за доброто насторение на участниците и гостите.

1детски игри 4

В масовия крос участваха деца в три възрастови групи - до 12 години, до 16 години и над 16 години. Проведоха се и баскетболни срещи между отбори от шест училища. Бяха изиграни и няколко футболни и тенис срещи.

Победителите получиха награди за спортните си успехи. Връчени бяха купи и медали, а всеки участник в състезание получи раничка с лакомства осигурени от организаторите.

1детски игри 5

„Стана голям празник. Догодина отново ще има детски игри. Ще има и изненади, защото нашето желание е всяка година да надграждаме постигнатото”, коментира Олег Стоилов, председател на Граждански клуб ЛИПА.

Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Либералните ценности са в основата на нашите виждания за демократичното развитие на обществото и бизнеса.

Икономическото развитие на региона и традиционно силните сектори са източник на социален просперитет и високо качество на живот.

Прогресивното начало и идеята за напредък са спомогнали Стара Загора да се запази и развие през хилядолетията. Те са факторите, които и сега са ключови за привличане на младите хора да останат и работят тук.

Активното гражданско общество е гаранция за по-ефективно местно самоуправление.

Пишете ни!

Имейл:
Тема:
Съобщение:
Колко букви има думата  ЛИПА  (въпрос за спам защита)?