Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

„За шести пореден път в Стара Загора ще се проведат детски спортни игри „Старозагорски олимпийски надежди”, съобщи днес на пресконференция зам.-кметът на община Стара Загора Красимира Чахова. По думите й спортната проява все повече се разраства и се радва на голям интерес от деца и родители. Чахова благодари на инициаторите от Граждански клуб ЛИПА за ентусиазма и последователността при организиране на игрите. Тази година състезанията ще са по 15 вида спорт, а участие са заявили 23 клуба от община Стара Загора.

„Досегашните издания показаха, че са полезни и важни за Стара Загора, а сегашното е особено важно, като се има предвид че тази година Стара Загора е европейски град на спорта”, каза Олег Стоилов, председател на Граждански клуб ЛИПА. Според него всяка година има нещо ново, все по-топла е връзката с клубовете и все по-добра организацията.

 

Ще бъдат наградени по трима най-изявени състезатели от всички спортове, посочени от клубовете, както и по един треньор, който ще получи плакет за принос към развитието на детския спорт в Стара Загора. „За пръв път се отличават и треньори,, защото те са хората, които привличат децата към спорта”, сподели Емилия Драгиева от спортен клуб по лека атлетика „Берое” и член на Граждански клуб ЛИПА. Тя призова всички старозагорци да дойдат на празника.

Състезанията ще бъдат открити в 11.00 часа на 27 май в общинската спортна зала „Иван Вазов”. Плувците ще мерят сили в обновения общински басейн, а за лекоатлетите е организиран крос за деца и родители на езерото „Загорка”.

  

 

Организационен комитет от олимпийски, световни и европейски шампиони, и медалисти от различни видове спорт, допринесли за спортната слава на България и Стара Загора, под председателството на змс Александър Томов и Граждански клуб ЛИПА – Стара Загора, в партньорство с Община Стара Загора организират игрите.

Очаква се в тях да вземат участие над 600 деца. Събитието е посветено на Международния ден на предизвикателството и Националния ден на спортиста и в чест на мс Димитър Чифудов, първия старозагорски олимпиец.

 Всички участници ще получат грамоти и ранички с подаръци, а победителите ще бъдат отличени с купи и медали.

Тази година ще има и шест специални награди за най-добри постижения в отделни спортове. Ще бъдат отличени две спортни семейства.

 

 

1олимпиада

На игрите ще присъстват кметът на Стара Загора Живко Тодоров и други официални лица. Сред поканените са председателят на БОК Стефка Костадинова и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.  

Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Либералните ценности са в основата на нашите виждания за демократичното развитие на обществото и бизнеса.

Икономическото развитие на региона и традиционно силните сектори са източник на социален просперитет и високо качество на живот.

Прогресивното начало и идеята за напредък са спомогнали Стара Загора да се запази и развие през хилядолетията. Те са факторите, които и сега са ключови за привличане на младите хора да останат и работят тук.

Активното гражданско общество е гаранция за по-ефективно местно самоуправление.

Пишете ни!

Имейл:
Тема:
Съобщение:
Колко букви има думата  ЛИПА  (въпрос за спам защита)?