Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Още през 2012 г. Граждански клуб ЛИПА внесе в Общински съвет Стара Загора предложение за отпадане на  такса паркиране за електромобилите. То беше внесено  чрез Славин Янакиев, тогава общински съветник.  Мотивите на настоящото предложение на кмета Живко Тодоров, което беше прието, са такива, каквито бяха и мотивите на ЛИПА преди 5 години - насърчаване на въвеждането на електрическите превозни  средства, което ще доведе до подобряване качеството на атмосферния  въздуха в града ни.

 

Решението на Общински съвет, което вече е факт, има следната формулировка: в Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и общи площи на територията на Община Стара Загора : се изменя чл.34 като същия добива следната редакция „Забранено е ползването без заплащане на места за платено паркиране на превозни средства, с изключение на електромобилите, използващи двигател с изцяло електрическо захранване“.   Създава нов Чл. 47 : На улици и площади общинска собственост, с въведен режим на платено паркиране в границите на „Зелена зона“ се въвежда режим на безплатно паркиране на електромобили, използващи двигател с изцяло електрическо захранване.

 

1elektromobil

Граждански клуб ЛИПА работи активно за подобряване на жизнената среда в Общината, като подкрепя всички инициативи и мерки в тази посока. Затова приветстваме решението за отпадане на такса паркиране за електромобилите, каквото беше предложението ни преди 5 години. Hо може би местния парламент би бил по-далновиден, а решението му - с много по-голям екологичен ефект, ако в това решение бяха включени хибридните автомобили, каквато практика има в Европа, дори вече и в България. Такива мерки трябва да бъдат включени в Програмата за управление на качеството на атмосферния въздух на община Стара Загора. 

 

LIPA Predl elektromobili 14092012

Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Либералните ценности са в основата на нашите виждания за демократичното развитие на обществото и бизнеса.

Икономическото развитие на региона и традиционно силните сектори са източник на социален просперитет и високо качество на живот.

Прогресивното начало и идеята за напредък са спомогнали Стара Загора да се запази и развие през хилядолетията. Те са факторите, които и сега са ключови за привличане на младите хора да останат и работят тук.

Активното гражданско общество е гаранция за по-ефективно местно самоуправление.

Пишете ни!

Имейл:
Тема:
Съобщение:
Колко букви има думата  ЛИПА  (въпрос за спам защита)?